cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

BRINKMANN Enrique

ENRIQUE BRINKMANN (Málaga, 1938- )

Als 17 anys comença a pintar de forma autodidacte. Al 1957 Brinkmann presenta la seva primera exposició a Màlaga i funda amb altres pintors malaguenys El Grupo de Picasso. Col·labora de forma regular amb la revista de poesia "Caracola", fent il·lustracions per la mateixa. La branca paterna alemanya el mou a viatjar per Europa (1961-1965), participant en diverses exposicions. Al 1966 torna a Espanya; actualment resideix a Málaga, dedicat a la pintura, el dibuix i el gravat, desenvolupant en aquest darrer camp una gran creativitat, i l’any 1994 li concediren El Premio Nacional de Grabado de la Calcografía Nacional de Madrid.

El període tardà de Brinkmann mostra la seva evolució d'una abstracció figurativa amb oli i tinta a l'adaptació de les superfícies al suport de la xarxa metàl·lica. Els seus treballs entre finals dels anys 90 i el 2002 són d'unes tonalitats intenses aplicades a la transparències de les xarxes d'acer, però des del 2003 comença a predominar la puresa de la línia. Cada un dels seus treballs és una porta entreoberta. El que veiem a través d’ella és també entrevist. Es tracta de saber veure i, a més, d’intuir què hi pot haver més enllà de les ombres. Les pintures de Brinkmann revelen l’ambigüitat i la incertesa, però també quelcom més, des de la situació límit del moment de la creació.

Els seus treballs es troben entre algunes de les col·leccions internacionals més importants, tant públiques com privades: Albertina Museum (Viena), Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia (Madrid), Museo de Bellas Artes (Bilbao), Museo de Arte Moderno (Nova York), Wallraf-Richartz-Museum (Colònia), etc.

Exposicions

BRINKMANN. Pintures i dibuixos recents.

SUPORT PAPER I I

MI PROPUESTA ARCO 08

ACCROCHAGE

OBRES PER UNA COL.LECCIÓ

ENRIQUE BRINKMANN 'Detrás de la sombra'

ENRIQUE BRINKMANN 'Detrás de la sombra'

ENRIQUE BRINKMANN 'Gravats i pintures s/paper'

Enrique Brinkmann 'ITEM PERSPECTIVA'

ENRIQUE BRINKMAN 'Pintures'

Buscant el fil conductor

Homenatge a Joan Gaspar 1941-2020PinturaObra Gràfica