cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

Antoni Tàpies "Obra gràfica"

2018/03/21-2018/06/30

 

Exposició de diferents litografies i aiguaforts d'Antoni Tàpies on podem veure peces de les sèries "Als mestres de Catalunya" o "Suite Catalana" entre d'altres.

Nascut a Barcelona a 1923, Antoni Tàpies s’inicia en el camp artístic durant una llarga convalescència per una greu malaltia. 

La creixent dedicació al dibuix i a la pintura l’impulsaren a abandonar els seus estudis universitaris. En la dècada dels quaranta ja exposà unes obres de marcada personalitat, que destacaren en la panoràmica artística del moment. 

El 1948 fou cofundador de la revista Dau al Set. Influït per Miró i Klee, intensificà el factor iconogràfic i la temàtica màgica. Poc a poc començà a incorporar elements geometritzants i estudis de color que l’encaminaren a un interès per la matèria, traduït en teles d’intensa textura i grans possibilitats expressives i comunicatives. Amb aquestes obres a mitjans dels anys cinquanta, Tàpies aconseguí el reconeixement  internacional. 

A partir de la dècada dels seixanta incorporà nous elements iconogràfics, (signes d’escriptura, elements antropomòrfics, petjades, signes que al•ludeixen a la realitat de Catalunya) i procediments tècnics (noves superfícies, us d’objectes quotidians i del vernís). 

El llenguatge pictòric de Tàpies va evolucionat des d’aleshores i el resultat ha estat una diversificada i productiva creació plàstica admirada en tot el món.

 

Artistes

TÀPIES Antoni