cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

Ramon Llovet: Més enllà de la realitat aparent. Vida i obra 1917-1987

2017/11/15-2017/12/01

Galeria Joan Gaspar Barcelona

Aquest any 2017 es commemora el centenari del naixement de l'artista català Ramon Llovet, el qual va treballar durant gran part de la seva vida amb l'antiga Sala Gaspar de Barcelona (carrer Consell de Cent) per on tants artistes de primera línia van passar.

És per aquest motiu que del 15 de novembre al 1 de desembre la Galeria Joan Gaspar recorda aquest gran artista català a través d'una selecció de la seva obra pictòrica.

 

RAMON LLOVET (Barcelona, 1917 – 1987)

Ramon Llovet Miserol comença a dibuixar i a pintar des de molt petit. Assisteix a classes a Llotja i a l’Ateneu Obrer. Fa les primeres exposicions a les Gal•leries Argos, de Barcelona, i a partir del 1958 forma part del grup de pintors de la Sala Gaspar. 

A partir dels anys 50 –i fins als 80– participa en nombroses exposicions individuals i col•lectives a Catalunya i a Espanya i rep diferents guardons i el reconeixement de la crítica. També exposa a França, EUU, Alemanya...

Al llarg del temps, la seva obra evoluciona de temes socials-expressionistes cap a un major lirisme. A mitjans dels anys 60, comença a interessar-se pel pacifisme i la no-violència, fet que influirà profundament en la seva forma de pensar i en la seva obra pictòrica. A partir d’aquí, la seva pintura expressa –moltes vegades per mitjà de la representació de coloms i també de flors– l’amor, la pau, la felicitat... o un anhel de quelcom inabastable cada vegada més espiritual i metafísic.

Realitza també escultures, gravats i una àmplia producció de litografies.

Artistes