cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

Eduardo Chillida. Obra sobre paper.

2014/10/03-2014/11/15

Galeria Joan Gaspar Barcelona

La Galeria Joan Gaspar de Barcelona té el plaure de convidar-vos a

l'exposició "Eduardo Chillida. Obra en paper"

que s'inaugurarà el divendres 3 d'octubre a partir de les 19:00 hores.

Eduardo Chillida és, sens dubte, un dels artistes espanyols més importants i dels escultors que més van marcar l'escola artística nacional. Durant la seva llarga i fructífera trajectòria va treballar i va experimentar amb múltiples materials creant unes formes escultòriques recognoscibles a primera vista. 

No obstant això, seria injust delimitar l'activitat artística de Chillida únicament a l'escultura, atès que l'obra gràfica ocupa en la seva biografia creativa un lloc no menys important i sempre va d'acord amb l'obra escultòrica. El dibuix era la primera “praxis” de l'artista, però és bastant més tard, a mitjans dels anys 50, quan comença a atreure-li el gravat. Encara que la seva tècnica preferida va ser l'aiguafort, Chillida també va treballar amb xilografia, litografia, aguatinta, punta seca i, fins i tot, serigrafia, pràcticament sempre jugant només amb dos colors: blanc i negre. 

Així en l'exposició que obrim el proper dia 3 d'octubre a la Galeria Joan Gaspar (Barcelona) i a la que us convidem, podeu observar com l'obra gràfica evoluciona amb els anys, cada vegada convergint més a la bidimensionalitat, creant una sensació de relleu a partir de les superfícies planes. 

També en l'exposició podreu gaudir d'unes obres originals de l'artista realitzades sobre el mateix suport: el paper. Un d'ells és un collage, tècnica en la qual Chillida va aplicar diversos colors que de vegades creen la sensació del metall oxidat (que ens recorda les seves escultures). 

Per acabar, exposem una preciosa obra original realitzada amb tinta xinesa sobre paper i dedicada a l'amic de l'artista, Peter Bellew. 

Artistes

CHILLIDA Eduardo