cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

Juan Bufill. "Tiempo y luz".

2014/06/04-2014/07/25

Galeria Joan Gaspar Madrid

La Galeria Joan Gaspar de Madrid té el plaure de convidar-vos a l'exposició:

Juan Bufill “Temps i llum”

que s'inaugurarà el dimecres 4 de juny a partir de les 19:00 hores 

amb la presència de l'artista.

A continuació se servirà un còctel.

En el marc del Festival PhotoEspaña 2014, la Galeria Joan Gaspar de Madrid presenta l'exposició “Temps i llum” amb una cuidada selecció de fotografies i vídeos de Juan Bufill. 

Tal mostra vol sumar-se a la reflexió sobre la temàtica triada per PhotoEspaña com a fil conductor de la programació d'aquest any 2014: “Fotografia espanyola”, que proposa un recorregut per la fotografia del nostre país i les diferents orientacions i generacions que aquesta ha produït des del segle passat fins als nostres dies. 

En l'obra fotogràfica de Juan Bufill la llum es converteix en forma i en signe i el temps és representat en el seu fluir, com a instant en transformació. La mostra “Temps i llum” reivindica la contribució d'aquest poeta i artista multidisciplinari al llenguatge de la fotografia i de l'abstracció. Serà a més la primera exposició que estableixi un diàleg directe entre la seva obra fotogràfica i les seves propostes videogràfiques, que perllonguen les del seu cinema experimental. 

Juan Bufill 

Nascut a Barcelona el 19 de desembre de 1955, la seva trajectòria artística i professional s'ha desplegat en moltes disciplines, en una època en què es premia l'especialització. Des de 1975, la seva principal dedicació és la poesia, però també ha desenvolupat una àmplia labor en la fotografia, el cinema experimental, el vídeo i la televisió, la crítica d'art, de cinema i de música, el periodisme cultural, el còmic i l'organització o comissariat d'exposicions. 

La seva obra fotogràfica és abstracta i se centra en temes com les transformacions de la matèria-energia, les formes de la llum, de les ombres i de l'aigua i la representació del fluir del temps. Entre les seves exposicions es pot citar “Llum material”, “SigNaturas”, “La llum animal” “Umbrografies”, “Estafi and Chance”, “Visió eterna”, “Naturalment”, “Ficcions fotogràfiques” i “Escriptures naturals”. Va ser un dels artistes seleccionats per Lola Garrido en l'exposició col•lectiva internacional “Memòria & Temps. Col•leccionar fotografia avui” (Foto Colectania, 2005).

Juan Bufill sobre l'exposició "Temps i llum". 

Artistes