cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

Ruth Morán. Diagnosis e infinito

2015/10/01-2015/11/15

Galeria Joan Gaspar Barcelona

Galeria Sicart i Galeria Joan Gaspar presenten:

Ruth Morán

Diagnosis e infinito

de l'1 d'octobre fins al 15 de novembre 

En el marc de Barcelona Gallery Weekend:

Dijous 1 - de 17 a 21h.

Divendres 2 i dissabte 3 - d'11 a 20h (ininterrompudament).

Diumenge 4 - d'11 a 15h.

En aquesta primera edició de Barcelona Gallery Weekend Galeria Joan Gaspar i Galeria Sicart s'uneixen per mostrar l'exposició de l'artista extremenya Ruth Morán, projecte commissariat per l'Imma Prieto. 

Diagnosi i infinit

El punt com a objectiu amplificat. El buit o esquerda que s’obre pas a través del paper per deixar la terra i pujar al cel. Ruth Morán presenta els seus últims treballs a partir d’una investigació sobre l’espai que ens envolta.

En el seu treball s'aprecia l'evolució lenta i reflexiva que li ha permès anar buidant l'innecessari per centrar-se en l'essencial del paisatge. Un paisatge exterior i interior. Proper i personal.

La seva capacitat per apropar-se a l'essencial no solament l'ha portat a depurar aquest paisatge, sinó que a través de geografies que rememoren el terrestre, ens atrapa una espècie de força centrífuga que obliga al fet que ens perdem entre les seves línies infinites.

En aquesta nova exposició la seva mirada s'alça i ens condueix a una espècie de cosmogonia espacial. Cadascun dels seus treballs conviden a recórrer un espai que no és un altre que el del coneixement. D'aquí el títol Diagnosi i infinit, sobretot si atenem a l'origen grec de la paraula: diagnòstics, composta pel prefix dia-, ‘a través’ i gnosi ‘coneixement’.

Les seves composicions es configuren ara per milers de punts cromàtics i/o daurats. Apropar-se als seus dibuixos és seguir la força que ordena la composició. La línia ha deixat pas al punt, una espècie d'energia concentrada que en alguns casos es resol en petites perforacions. Pensar en una metamorfosi de l'acció és albirar l'exercici que realitza. Línies, buits sempre sense fi i punts que es perden en petites explosions espacials. Al costat d'això la irrupció del color. Del blanc i platejat, a una bacanal de verdosos i fúcsies que resplendeixen i il·luminen per apropar-nos a la catarsi de l'or.

Dibuixos negres de gran format en els quals predomina la línia, expansions cromàtiques estructurades a partir del punt i treballs en paper que han estat perforats donant pas a un nou paisatge en el qual endinsar-se. La seva obra és una invitació al pensament, seguir el rastre de la seva acció és meditar l'exercici que busca l'infinit. La seva proposta és assumir una obertura constant cap al cosmos i cap a l'ésser.

Imma Prieto

Artistes