cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

"El Món de Xavier"

2014/05/15-2014/07/15

Galeria Joan Gaspar Barcelona

Joan Ricomá i Vendrell sobre l'exposició "El Món de Xavier"

La Galeria Joan Gaspar es complau a convidar-vos

a l'obertura de l'exposició

EL MÓN DE XAVIER 

PINTURES · CERÀMICA · DIBUIXOS · GRAVATS 

La inauguració tindrà lloc el dijous, dia 15 de maig,

a partir de les 19.30 h. 

 

La Galeria Joan Gaspar exposarà a Barcelona l’obra de Xavier (Xavier Vilató Lascaux). S’hi trobarà obra en tela, ceràmica, dibuix i gravat.   L’objectiu de l’exposició és el de  divulgar l’obra de Xavier, en totes les aptituds que saben modular les mans d’un artista complet seguint el solc del seu oncle-avi Pablo Picasso.  

Com diu Tomás Paredes en la introducció que figura en el catàleg, “en el cas d’en Xavier, ho veureu!, l’obra, en secret, quan és mirada, va deixant de ser pintura, ceràmica o cinema per esdevenir xavieries, una eternització d’un resplendor efímera... 

...En el fons, a en Xavier li hauria agradat tenir un grup de circ d’acròbates, mags, nans, excèntrics, domadors, empassafocs, malabaristes, contorsionistes i pallassos, i anar fent audicions als espais més insospitats, per a gaudir de petits i grans, tocant la trompeta mentre un gos, amb frac i el pit guarnit de medalles pàtries, fa reverències devant els aplaudiments del respectable...

...Si transcric aquests paràgrafs que diuen que procedeix “d’una família relacionada amb l’art” no estic identificant res. Perquè, fill de Xavier Vilató i Germaine Lascaux, nebot de J. Fin, passa la infantesa envoltat dels avis materns, veïns i amics de Juan Gris, Michel Leiris, Daniel Henry Kahnweiler, els seus pares i, naturalment, tota l’èlit que feia l’art. Ell recorda que, de petit, es feia una mica d’embolic quan veia reproduïts als llibres els quadres que penjaven de les parets de casa seva o les fotos de les persones amb qui convivia“. 

Així ho veu Tomás Paredes i així ens agradarà que tots vosaltres ho veieu amb il•lusió i amb afany de divertir-vos i entrar en l'enjogassat món quotidià de Xavier. Desencaborieu-vos, arraconeu les preocupacions i penseu que si ens distraiem amb aquestes obres, tindrem un demà més xiroi.

Artistes