cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

MANOLO HUGUÉ

MANUEL HUGUÉ (Barcelona, 1872 - Caldes de Montbui, 1945).

Pintor i escultor espanyol, conegut pel nom MANOLO. Va ser un dels principals representants del noucentisme català. A Barcelona freqüentava al Cercle Artístic i el famós cafè “Quatre gats”. 

Va estar vivint a París la primera dècada del segle XX, on no solament va poder seguir la seva formació artística sinó viure un ambient únic de la capital francesa d'aquells anys. Més tard es va mudar a Céret on va coincidir amb Juan Gris, Pablo Picasso, George Braque. Va ser un dels artistes de Daniel-Henry Kahnweiler, el marxant parisenc de Picasso i Togores.

A la fi dels anys 1920 Hugué va tornar a Catalunya, a Caldes de Montbui, on va residir fins a la seva mort en 1945. 

En la seva obra, que abasta múltiples disciplines com a escultura, pintura, dibuix i joieria, s'uneixen el clàssic i el modern. L'escultura, la seva principal activitat, sovint tracta temes dels nus de les dones catalanes, amb unes referències al món clàssic. No obstant això, en les formes es noten les influències dels diversos corrents moderns de l'època. 

La seva obra està dispersa per tot el món en les col•leccions privades i públiques. D'elles disposen els museus tan importants com El Museu Prado, Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Centre Poumpidou, MOMA de Nova York entre uns altres. Pintura