cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

PICASSO Pablo Ruiz

PABLO PICASSO (Màlaga, 1881 – Mougnis, 1973).

Un dels artistes més importants i influents del segle XX, el seu art va deixar un profund impacte en el desenvolupament de l'art modern i contemporani.

Va néixer en la família del pintor José Luís Blasco, que va influir en la iniciació a l'art del jove artista. Durant uns anys, Picasso va viure a La Corunya, Barcelona i Madrid (on va estudiar en l'Acadèmia de Belles Arts de San Fernando). A la fi del segle XIX i inicis del XX va començar realitzar els seus viatges a París fins que, en 1904, va decidir instal·lar-se a la capital francesa.

El seu art tradicionalment es divideix en diversos períodes, encara que els seus noms encara són discutits per molts historiadors d'art: El Període Blau, El Període Rosa, el Període Protocubista on és òbvia la influència de l'art africà, Cubisme - que es divideix en Cubisme Analític i Cubisme Sintètic -, Neoclassicisme, Surrealisme i Expressionisme.

Pablo Picasso i la família Gaspar es van conèixer en 1955 i des d'aquest moment la Sala Gaspar es va transformar en un important centre de la difusió de l'art de Picasso a Espanya. Totes les exposicions organitzades al llarg de les dècades de 1960-1980 van tenir un gran èxit.

Joan Gaspar continua treballant amb l'obra de Picasso, sobretot l'obra gràfica, a més de formar part del patronat del Museu Picasso de Barcelona.

Exposicions

Clavé y Picasso: Alrededor de El Greco.

20 anys Galeria Joan Gaspar

SUPORT PAPER I IObra Gràfica