cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

VILATÓ Xavier ("Xavier")

"XAVIER" (XAVIER VILATÓ) (1958, Boulogne-sur-Seine).

Xavier va néixer l’any 1958 a Boulogne-sud-Seine, de mare francesa i pare espanyol. Procedint d'una família molt vinculada al món de l'art, va aprendre d'hora les tècniques de gravat i pintura. En 1975 va començar la seva carrera artística exposant a diversos països europeus. 

Treballa simultàniament amb pintura, ceràmica, gravats i, a partir de 2006, amb cinema. El seu treball s’articula en nombroses sèries.

Ha realitzat més de 30 exposicions individuals a França i a l'estranger, entre les quals destaquen dues  retrospectives importants a la Fundació Casa Natal de Picasso a Màlaga, l’any 2005, i al Museu de Belles Arts de Cambrai (França), l’any 2006.

L’any 2013 el seu treball va ser presentat en Museu Marès de Barcelona durant sis mesos (La Història Increïble de la Llavor de l'Amor, un projecte multidisciplinari construït al voltant d'un curtmetratge).

La seva obra forma part de nombroses col•leccions privades i públiques a França, Espanya i Portugal, com les del Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia a Madrid, la Fundació de Actilibre a Madrid, la Biblioteca de Doucet de París, la Biblioteca Sainte-Geneviève de París, Biblioteca Nacional de França, el Museu del Gravat Espanyol Contemporani de Marbella, la Fundació Fata Morgana (França), el Museu d'Arts Gràfiques de Barcelona, la col•lecció del Consell general de la Província de Jaén, la col•lecció de CEPSA, la Fundació António Prates (Portugal), entre altres.

Exposicions

"Le Jardin Circonflexe", de XavierPintura