cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

MIRÓ Joan

JOAN MIRÓ I FERRÀ (Barcelona, 1893 – Palma de Mallorca, 1983).

Pintor, escultor, gravador i ceramista espanyol, un dels representants del surrealisme. En la seva obra va reflectir el seu interès pel subconscient, el "infantil" i el seu país. En nombroses entrevistes i escrits que daten de la dècada de 1930, Miró va manifestar el seu desig d'abandonar els mètodes convencionals de pintura, en les seves pròpies paraules de "matar-los, assassinar-los o violar-los", per poder afavorir una forma d'expressió que sigui contemporània.

En la seva obra Miró va utilitzar diferents tècniques de pintura, unes d'elles molt inhabituals: oli, caseïna, ous, esmalt i quitrà, sovint incloent collage, sorra o altres objectes. 

Al llarg de la vida Miró va desenvolupar una àmplia activitat de gravador que va aprendre en el taller de Louis Marcoussis. En aquesta època l'artista va treballar bàsicament amb dues planxes de dos colors diferents, més tard durant la seva estada a Nova York va aprofundir més en la tècnica, la qual cosa es veu en la utilització dels colors. En les obres del seu període més tardà es nota la influència de la pintura nord-americana i la cal•ligrafia japonesa. 

Joan Miró era un amic proper de la família Gaspar. Sala Gaspar exposava regularment les seves obres, cada any des de 1970 fins a 1978. Joan Gaspar continua aquesta tradició, al llarg dels últims anys ha realitzat múltiples exposicions de l'obra de Miró en les seves galeries de Barcelona i Madrid.

Exposicions

Joan Miró. "Espriu-Miró".

20 anys Galeria Joan Gaspar

SUPORT PAPER I I

MI PROPUESTA ARCO 08

ACCROCHAGE

OBRES PER UNA COL.LECCIÓ

JOAN MIRÓ

JOAN MIRÓ

JOAN MIRÓObra Gràfica