cat esp eng privat


Galeria Joan Gaspar

KRÄHENBÜHL Etienne

ETIENNE KRÄHENBÜHL nació en 1953 en Vevey, Suiza.

Després d'estudiar en Art School a Lausana, Etienne Krähenbühl es va traslladar a Barcelona i més tard a París. En tornar a Suïssa (primer es va instal•lar a Agiez, després a Romainmôtier) es va dedicar a l'escultura, desenvolupant com a autodidacta la seva manera de treballar amb els metalls. La corrosió i l'oxidació li van fer mirar cap als camps científics. Gràcies a la trobada amb el físic Dr. Rolf Gotthardt, va descobrir l'increïble efecte tèrmic de memòria i la impressionant elasticitat dels metalls. “Va ser l'inici d'una col•laboració que va portar a l'artista, entre ciència i poesia, délicatesse i monumentalitat, gravetat i levitat, a posar a prova els límits de la matèria per fer emergir els seus moviments i sonoritats des del més profund de la terra”. (Françoise Jaunin)

El seu treball sempre és dinàmic i convida a l'espectador a contemplar el moviment, a escoltar diferents sons, a tocar i jugar amb les seves obres. És al mateix temps monumental i fràgil. Un dels temes centrals de l'art de Krähenbühl és el temps com a testimoni o expressió de l'artista, la materialització de la seva memòria.

“Fa uns quants anys que em preocupa la temporalitat de la matèria, el seu recorregut en el temps i les alteracions que se’n deriven. La corrosió, el desgast, l’oxidació i les marques de rovell són les meves eines. Per mi el lligam amb la matèria és fonamental, i actualment la matèria es difumina, em deixa més lliure. És arrel i font d’un univers d’expressió, de poesia, de gravetat, però també és massa, lluita i tragèdia”. (Etienne Krähenbühl)

Va tenir exposicions individuals en múltiples museus i galeries a França, Suïssa, Espanya, Alemanya i els Estats Units.

Actualment viu i treballa en Sarraz, Suïssa.

Exposicions

"CARAPACES" Etienne Krähenbühl

Exposició col·lectiva d'escultura

MEMOBILES

MI PROPUESTA ARCO 08

ESCULTURES

OBRES PER UNA COL.LECCIÓ

ETIENNE KRÄHENBÜHL 'Al fil del temps'

ESCULTURES

ETIENNE KRÄHENBÜHL 'Al fil del temps'Escultura/Fotografia